Waarom water drinken zo gezond is

Onze huid is qua oppervlakte een van de grootste organen van ons lichaam en weegt zo ongeveer 11 kilo. Daarnaast bestaan we voor meer als de helft uit water. Zo bestaat een volwassen lichaam voor 60% uit water, een baby 75% en mensen op hoge leeftijd voor 55%. 

Onze organen kunnen niet zonder water. De organen in ons lichaam betaan voor een bepaald percentage uit water:

  • de nieren 88%
  • het hart 80%
  • ons bloed 80%
  • de longen 78%
  • onze spieren 75%
  • de hersenen 75%
  • en de huid 70%

Helpt water drinken om je huid te hydrateren?

Voldoende water drinken is onmisbaar voor een gezonde lifestyle. Water zorgt voor goede aanvoer van voedingsstoffen naar je cellen van je lichaam. Het helpt de stofwisseling en alle lichaamsprocessen zijn werk te doen. Het voert afvalstoffen af, zodat deze niet gaan ophopen in je lichaam. Het lichaam werkt samen met alle organen en vocht is een van de belangrijkste ingrediënten. In water zitten ook mineralen: Calcium en magnesium en natrium en zout. 

Water uit de kraan

In ons kikkerlandje is water uit de kraan prima in orde. De regelgeving is streng en ons leidingstelsel wordt goed onderhouden. In landen zoals o.a. in Spanje en Frankrijk is het niet aan te raden om water uit de kraan te drinken. Daar is de toevoeging van chloor hoger en dat ruik en proef je. Daar koop je water in flessen in de supermarkt.

Gebruik je eigen waterfles

Zoals te lezen is op voedingscentrum is kraanwater 30 tot 1.300 keer beter voor het milieu. Vul daarom je eigen fles voor onderweg en drink thuis gewoon uit een glas. Mineraalwater of flessenwater uit de winkel is echt niet nodig. Drink wel voldoende vocht. Water is het allerbeste en je lichaam kan dat goed gebruiken. Maar ook je kopje thee of koffie tellen mee aan vocht evenals frisdrank. Alleen daar moet je lichaam harder voor werken door de toevoegingen die erin zitten. Tussen de 1 en 2 liter per dag is voldoende.

Tip

Koop een leuke drinkfles speciaal voor je water.

De waardering van www.mirissa.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 3 reviews.