Zijdezachte kussensloop

In de ochtend wakker worden met de kreukels in je gezicht van je kussensloop. Herkenbaar voor velen en met het verstrijken van de jaren gaan de kreukels er niet zo maar uit. Slapen op een zijdezacht kussensloop helpt je huid te verbeteren.

Naast het goed verzorgen van je huid in de ochtend en in avond is ook je kussensloop een belangrijk onderdeel van een frisse en gezonde huid.

Werken terwijl je slaapt

In de nacht gaat het herstelwerk van je huid 2x zo hard aan de slag. Je cellen worden vernieuwd en gifstoffen worden afgevoerd. Tijdens het slapen herstelt de vochtbalans en maakt de juiste vetten aan. Ook is in de nacht de huid ontvankelijker voor de werkstoffen die in het serum en nachtcrème zitten. Je huid is dus hard aan het werk terwijl jij slaapt.

Het harde werken van je huid laat sporen achter op je kussensloop. Ook je haren laten stof en andere verontreiniging achter op je kussensloop. Vandaar dat het wisselen van kussensloop echt van belang is. Dus draai je kussen om de volgende ochtend om en je slaapt de komende nacht weer op een schone kant. Na elke kant gebruikt te hebben, gaat deze in de was en gebruik je een nieuwe.

Waarom geen katoen?

Katoenen kussenslopen hebben een ruwere oppervlakte waardoor in de nacht, als je lekker ligt te slapen, wrijving ontstaat op je huid en met je haar. Je staat dan op met pluizige haardos en slaaprimpels in je gezicht. Ook katoen trekt vocht uit je huid en je haar.

Hypoallergeen met Bamboe of zijden.

Het beste kan je gebruik maken van zijde of bamboe kussenslopen. Deze zijn hypoallergeen en geven de minste kans op een allergische reactie. Ze zijn een weldaad voor je gezicht en het vormt geen rimpels in je gezicht. Voor een geïrriteerde huid is zijde of bamboe heerlijk. Omdat zijde of bamboe minder wrijving geeft aan de huid gaat het minder snel ontsteken. Heb je huisstofmijtallergie? Kies ook voor zijde of bamboe. Ook je haar is heel blij met zijden of bamboe. Zeker voor mensen met lang haar. Het raakt minder in de klit en in de ochtend is het makkelijker doorkambaar. Je haren breken minder snel en zijn ze minder statisch.

Tip

Zo zie je maar dat een kleine aanpassing zoveel meer voordelen heeft en jij je huid optimaal verzorgt.
Kijk ook eens op Boomba-Bamboo. Kussenslopen gemaakt van 100% Bamboe en de toekomst voor het milieu.

De waardering van www.mirissa.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 2 reviews.